Kävijämäärä

Tänään16
Eilen33
Tällä viikolla49
Tässä kuussa201
Yhteensä131466
Historia PDF Tulosta Sähköposti
Kahnun tilan historia


Kahnun tilan historia ulottuu kauas 1880-luvulle. Silloin Nestori Tykki osti tilan vapailta markkinoilta ja muutti sukunimensä Kahnuksi. Nestori kuitenkin kuoli nuorena vuonna 1911 sydänkohtaukseen. Tilan pitoa jatkoi hänen vaimonsa Iida Tykki-Kahnu. Tilan emäntä vihittiin myöhemmin uuden miehen Vihtori Hakalan kanssa. Hänen kohtalokseen kuitenkin koitui kansalaissota vuonna 1918. Tilanpitoa jatkettiin naisväen voimin.

Tilan kehittäminen oli seuraavina vuosikymmeninä haasteellista. Esimerkiksi 1930-luvun lama-aikana maaomaisuutta jouduttiin realisoimaan. Myös jatkosodan jälkeisessä pika-asutuksessa tila joutui luopumaan maa-alueistaan. 1939 Matti Sipilä tuli Sahalahdelta Kahnulle ja alkoi yhdessä Kerttu Sipilän, os. Tykki, kanssa kehittämään tilaa. Siihen aikaan päätuotantosuuntana oli lehmätalous ja maanviljelys.

Heikki ja Aila Sipilä ostivat tilan 1972. Silloin tilan yleisessä kunnossa oli toivomisen varaa. Omaa peltoa noin 30 hehtaaria. Siitä alkoi tilan voimakas kehittämisjakso. Lypsykarjatalous vaihdettiin yhdistelmäsikalaan ja käytännössä kaikki tilakeskuksen rakennukset rakennettiin uudelleen. Tilan oma peltopinta-ala kasvoi 80 hehtaariin.

Seuraava lehti Kahnun historiassa käännettiin 2006, jolloin Juha ja Anna Sipilä ostivat tilan. Uusi isäntäpari on lähtenyt voimakkaasti kehittämään tilan kasvinviljelyä. Myös sikala on remontoitu lihasikalaksi. Tulevaisuus näyttää mikä on tilanne, kun seuraavien jatkajien on aika astua remmiin.

 

Ajankohtaista

Ostetaan rehuohraa
06.01.2015

  Ostetaan hyvälaatuista rehuohraa, mielellään kaksitahoista. Peruslaadun vastaanottovaatimus on hehtolitrapaino 65 kg ja valkuainen 12 prosenttia. Maksamme hyvästä hehtolitrapainosta lisähintaa.   Hlp                    ...

Lue lisää...

Tuotteet


Luettele kaikki tuotteet