Kävijämäärä

Tänään16
Eilen33
Tällä viikolla49
Tässä kuussa201
Yhteensä131466
Peltoviljelykset PDF Tulosta Sähköposti
Viljapelto

Kahnun tilalla viljelyksessä on 306 hehtaaria peltoa, josta 25 hehtaaria maatalousyhtymän kautta. Omaa peltoa on 151 hehtaaria. Pellot sijaitsevat Mouhijärven, Suodenniemen ja Kiikoisten alueella, pääosin kolmessa suuremmassa keskittymässä.

Pelloilla viljellään rehu- ja mallasohraa, vehnää, ruista, rypsiä, kuminaa ja heinää.

Viljasadosta alle kolmannes menee sikojen rehuksi. Ohraa on n 130ha, vehnää n. 80ha, rukiilla n. 15ha, rypsiä n. 33ha ja kuminaa 5 hehtaaria. Heinää korjataan noin 10 hehtaarin alalta ja kesantoa on n. 10-20 hehtaaria.

Savimaat muokataan syksyisin pääsääntöisesti kultivaattorilla ja multavat lohkot ja juolavehnäherkät maat kynnetään syksyllä. Olemme sitoutuneet 30 prosentin kasvipeitteisyysvaatimukseen, joten osa lohkoista jätetään syksyllä sängelle ja muokataan keväällä matalalla Carier lautasmuokkaimella.

Kylvömuokkaus tehdään Potilan Maxer äkeellä. Normaalisti yksi ajokerta on riittävä tasaisen muokkauskerroksen saavuttamiseksi. Kylvö puolestaan tehdään Väderstad Rapid kylvökoneella. Suorakylvöominaisuuksiensa vuoksi kylvömuokkauksen tarve ei ole niin suuri kuin perinteisille kylvökoneille. Esimerkiksi yhden lautasmuokkauskerran jälkeen voi suoraan kylvää.

Kasvinsuojelussa tavoitteena on riittävä ja tarkoituksenmukainen kasvinsuojelu. Riittävä rikkakasvintorjunta on tärkeää erityisesti kevytmuokatuilla lohkoilla. Tautiaineita ja korren sääteitä käytetään tarpeen vaatiessa.

Puinti suoritetaan yhdellä puimurilla ja kuivaus kolmella pääkuivurilla ja yhdellä apukuivurilla. Rajallisen puimurikapasiteetin vuoksi oikea kasvi- ja lajikevalinta on ensisijaisen tärkeää.

 

Ajankohtaista

Ostetaan rehuohraa
06.01.2015

  Ostetaan hyvälaatuista rehuohraa, mielellään kaksitahoista. Peruslaadun vastaanottovaatimus on hehtolitrapaino 65 kg ja valkuainen 12 prosenttia. Maksamme hyvästä hehtolitrapainosta lisähintaa.   Hlp                    ...

Lue lisää...

Tuotteet


Luettele kaikki tuotteet